Gupta Strategists publiceert onafhankelijke studies, organiseert eigen recruiting evenementen en is regelmatig aanwezig op evenementen van universiteiten of studieverenigingen.

Hieronder ziet u de details van het geselecteerde nieuwsbericht.

Nieuws

Gupta ISO27001 en NEN7510 gecertificeerd

Gupta Strategists heeft in juli 2015 de ISO27001 en NEN7510 certificeringen behaald. Deze normen zijn standaarden voor informatiebeveiliging in het algemeen (ISO27001) en in de zorg in het bijzonder (NEN7510). Het behalen van het begeerde certificaat geeft klanten extra zekerheid dat hun data bij Gupta Strategists in veilige handen is.

Privacygevoelige informatie zorgvuldig behandeld


Voor onze klanten in de gezondheidszorg werken wij met privacygevoelige informatie over bijvoorbeeld patiëntenzorg en medewerkers. Zorgvuldige behandeling van deze informatie is essentieel. Klanten moeten er op kunnen vertrouwen dat informatie bij ons in goede handen is. Data moet beschikbaar, integer en vertrouwelijk zijn. Voor Gupta Strategists is het om die reden noodzakelijk om alle processen rondom informatiebeveiliging goed op orde te hebben. Een onafhankelijk auditor van BSI heeft ons Information Security Management System (ISMS) beoordeeld en goed gevonden.
 

Over de normen

De ISO27001 norm specificeert eisen voor het vaststellen, implementeren, uitvoeren, controleren, beoordelen, bijhouden én verbeteren van een gedocumenteerd ISMS. NEN7510 geeft aanvullende eisen voor het ISMS in de gezondheidszorg. Als onderdeel van haar ISMS stelt Gupta strenge voorwaarden aan haar medewerkers en aan hun omgang met gevoelige data. Een heldere data security policy biedt een werkinstructie voor medewerkers. Met klanten leggen we afspraken over data vast in de Algemene Voorwaarden en een Bewerkersovereenkomst per project. Dat geeft structuur binnen onze organisatie en een consistente werkwijze naar klanten. Ons ISMS stelt ook voorwaarden aan klanten. Zo kunnen we data niet ontvangen via een onbeveiligd mailtje en willen we geen privacygevoelige informatie ontvangen als dat voor de opdracht niet nodig is. Dat klinkt ingewikkeld, maar in de praktijk blijken onze oplossingen voor veilige overdracht prima werkbaar.
Doorsturen
Terug naar nieuwsoverzicht