Gupta Strategists publiceert onafhankelijke studies, organiseert eigen recruiting evenementen en is regelmatig aanwezig op evenementen van universiteiten of studieverenigingen.

Hieronder ziet u de details van het geselecteerde nieuwsbericht.

Nieuws

Gupta brengt ziekenhuisstudie 2012 uit

14 november, 2012

Vandaag heeft Gupta Strategists haar nieuwe ziekenhuisstudie 2012, ‘Great Expectations’ uitgebracht. Hierin analyseert Gupta de prestaties van de Nederlandse algemene en universitaire ziekenhuizen in 2011 op basis van jaarverslaginformatie.

De studie laat goede prestaties van de ziekenhuizen zien: de omzet- en productiegroei zijn gematigd, de kostenstijging is lager dan de inflatie en het B-segment lijkt goed te functioneren.

Er zijn nog wel belangrijke punten van aandacht:
  • Fundamentele verandering van de kosten. Arbeidsproductiviteit moet structureel en sneller verbeteren. Ziekenhuizen moeten de mogelijkheden van ICT in het zorgproces beter gaan gebruiken.
  • Transparantie over oorzaken van groei. We zien een steeds hogere kans op een (dag)opname en grote verschillen in de groei van ziekenhuismarkten. Ziekenhuizen leggen nog te weinig verantwoording af over de oorzaken van deze ontwikkelingen.

 

De gehele studie is dit jaar voor het eerst uitsluitend digitaal beschikbaar (pdf of iBook) en is integraal voor iedere geïnteresseerde beschikbaar via onze website.

 
 
Doorsturen
Terug naar nieuwsoverzicht