Gupta Strategists publiceert onafhankelijke studies, organiseert eigen recruiting evenementen en is regelmatig aanwezig op evenementen van universiteiten of studieverenigingen.

Hieronder ziet u de details van het geselecteerde nieuwsbericht.

Nieuws

Artsen met verstand van zaken

Goede zorg wordt tegenwoordig bepaald door meer dan alleen de medische kennis van zorgverleners. Sinds de introductie van de marktwerking in de zorg is betrokkenheid van artsen bij de organisatie van zorg gewenst en misschien zelfs noodzakelijk. Het is immers bekend dat een efficiënte bedrijfsvoering tot minder fouten - of vertaald naar de zorg; complicaties leidt.
Deze verandering vraagt om artsen met verstand van zaken, zowel op financieel, organisatorisch, als op innovatief gebied; artsen met een integrale blik op de hele zorgketen. Tijdens de studie Geneeskunde wordt nagenoeg alleen onderwezen in strikt medische kennis, terwijl het steeds duidelijker wordt dat ook deze andere kwaliteiten van essentieel belang zijn.
Als reactie op dit hiaat is in 2013 de Stichting Medical Business opgericht. Dit initiatief, door en voor jonge artsen, heeft als doel een nieuwe generatie artsen voor te bereiden op de financiële en organisatorische uitdagingen in de zorg. Medical Business Projects (MBP) - de praktische tak binnen de stichting, laat jonge artsen en niet-medici met affiniteit voor de zorg samenwerken in korte verbeterprojecten in zorginstellingen.

Op deze manier biedt MBP beide groepen de kans om vroeg in hun carrière en onder professionele begeleiding met deze uitdagingen aan de slag te gaan. De jonge artsen worden tijdens een project uitgedaagd om vanuit een ander perspectief de organisatie van zorg te verbeteren. Daarnaast krijgen de toekomstige (zorg)managers zonder medische achtergrond laagdrempelig inzicht in de betrekkelijk ontoegankelijke artsenwereld.
Deze multidisciplinaire kruisbestuiving heeft twee doelen: Op korte termijn leiden verbeterprojecten tot creatieve en kwantitatief onderbouwde adviezen voor zorginstellingen. Op de lange termijn biedt MBP de specialisten en zorgmanagers van de toekomst een unieke leerervaring die bijdraagt aan een bredere kijk op de zorg.

Gupta Strategists ondersteunt MBP in dit initiatief. Senior consultants van Gupta trainen en coachen de projectteams. Daarnaast geven zij strategisch advies aan het bestuur van MBP dat in een groeispurt zit; vijf verbeterprojecten zijn inmiddels succesvol afgesloten in Amsterdam en Hilversum, maar het streven is om na de zomer met vier projecten tegelijk te beginnen in Amsterdam, Rotterdam en Maastricht. Kijk voor meer informatie op www.medicalbusinessprojects.nl
Doorsturen
Terug naar nieuwsoverzicht