Gupta Nieuws

Gupta brengt vervolgstudie op No Place Like Home uit

Ondanks de talloze voorbeelden van ziekenhuiszorg die thuis kan plaatsvinden, moeten patiënten nog vaak een ritje naar het ziekenhuis maken. We beschrijven in onze nieuwe versie van de onafhankelijke studie No Place Like Home welke obstakels de transitie van zorg naar huis vertragen. En de oplossing? Die schuilt in kopiëren wat koplopers al doen.
Lees meer

Gupta brengt studie 'Waardegedreven Inkoop' uit

Inkoopkosten zijn een belangrijk onderdeel van de zorgkosten. Ze zijn in tien jaar bijna verdubbeld, terwijl de toegenomen waarde voor de patiënt vaak niet duidelijk is. Gupta Strategists toont in deze studie het belang van (medische) inkoop aan en betoogt waarom het een topprioriteit van elk ziekenhuis moet zijn. Gupta geeft daarbij ook praktische tips om de inkoopresultaten te verbeteren.
Lees meer

Gupta publiceert wetenschappelijk artikel over de biomedische onderzoeksagenda

Gupta Strategists heeft recent in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde het artikel 'Maat en getal bij de biomedische onderzoeksagenda van Nederland' gepubliceerd. In dit artikel laten we zien dat het Nederlandse onderzoeksportfolio beperkt samenhangt met ziektelast en zorgkosten.
Lees meer